2011. január 29., szombat

A 10 legjobb zsírégető sport

1. Kocogás
2. Aerobik
3. Biciklizés
4. Úszás
5. Görkorizás
6. Hegymászás
7. Taposógép
8. Evezés
9. Power walking (dinamikus karmunkával végzett gyors gyaloglás)
10. Ugrókötelezés


2011. január 28., péntek

1500 kcal

Étkezések idõpontja:
  • 07.00 óra
  • 10.00 óra
  • 13.00 óra
  • 16.00 óra
  • 19.00 óra
Reggeli: 30 g szénhidrát, 260 kcal
(a 30 gramm legalább kétharmadát lassú felszívódású szénhidrát képezze, a többit gyors, de lehet akár az egész reggeli is lassú; az esetek legnagyobb részében az utóbbi a kedvezõbb)
  • 2 dl 1,5 %-os tej, 
  • 4 dkg Bakonyi barna kenyér, 
  • 1 vékony szelet köményes sajt,
  • 1 paradicsom

Tízórai: 20 g szénhidrát, 102 kcal
(a felét gyors, a másik felét lassan felszívódó szénhidrátok alkossák)
  • 15 dkg alma, 
  • 3 korpás keksz
 Ebéd: 50 g szénhidrát, 699 kcal

Uzsonna: 20 g szénhidrát, 105 kcal
(az uzsonna mindig gyorsan felszívódó szénhidrátokból álljon)
  • 30 dkg eper 
  • vagy 25 dkg narancs 
  • vagy 30 dkg alma 
  • vagy 20 dkg barack stb.

Vacsora: 40 g szénhidrát, 336 kcal
(a 40 grammból 30 grammot lassan felszívódó szénhidrát alkosson, a többit gyors; másik esetben viszont lehet az egész vacsora lassú felszívódású)
  • 2 dl kefir, 
  • 6 dkg bajor rozskenyér, 
  • light margarin,
  • 1 szelet aszpikos pulykasonka,
  • zöldpaprika

Párolt barna rizs

Hozzávalók 4 személyre:
  • 22 dkg barna (hántolatlan) rizs,
A rizst megmossuk és legalább két és félszeres mennyiségû sós vízben, kis lángon puhára pároljuk.

Egy adag energiatartalma: 195 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 39 g

Kefires pulyka

Hozzávalók 4 személyre:
  • fél kiló pulykamellfilé, 
  • másfél ek. olaj, 
  • 2 dl 1,5 %-os tej,
  • 2 dl kefir, 
  • 8 dkg  Tenkes sajt,
  • só, 
  • õrölt bors.
A pulykahúst kis szeletekre vágjuk, kissé kiverjük, sóval, borssal fûszerezzük és olajjal kikent tûzálló tálba tesszük. A tejjel elkevert kefirt ráöntjük, reszelt sajttal megszórjuk és elõmelegített sütõben megsütjük.

Egy adag energiatartalma: 350 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 6 g

Uborkasaláta

Hozzávalók 4 személyre:
  • 32 dkg uborka, 
  • citromlé, 
  • mesterséges édesítõ,
  • só, 
  • õrült bors, 
  • víz.
Az uborkát legyaluljuk és leöntjük a salátalével, melyhez a vízben eloszlatjuk a citromlevet, a sót, a borsot és a mesterséges édesítõt.

Egy adag energiatartalma: 10 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 1 g