2011. január 28., péntek

Tonhal gombával

Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg friss vagy mirelit tonhal,
  • 15 dkg gomba,
  • 4 dkg margarin, 
  • 80 ml 1,5 %-os tej,
  • 4 dkg Óvári sajt, 
  • 2 tojás, 
  • 1 dl kefir, f
  • inomra vágott petrezselyemzöld, 
  • só,
  • reszelt szerecsendió.
A halat felszeleteljük, besózzuk, majd teflonserpenyõben kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd a margarin egyharmadával kikent tûzálló tálba fektetjük. A maradék margarint felmelegítjük, átfuttatjuk benne a szeletekre vágott gombát, sózzuk és fedõ alatt megpároljuk. Ha kész, zsírjára sütjük, s liszttel meghintve felengedjük tejjel, majd állandó keverés mellett, lassú tûzön besûrítjük. Rövid ideig hûlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kefirt, a tojássárgáját, s reszelt szerecsendióval fûszerezzük. Végül eldolgozzuk benne a habbá vert tojásfehérjét és a halszeletekre öntjük. A tetejét reszelt sajttal megszórva, elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.

Egy adag energiatartalma: 302 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 5 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése