Hozzávalók 4 személyre:
Egy adag energiatartalma: 302 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 5 g
- 60 dkg friss vagy mirelit tonhal,
- 15 dkg gomba,
- 4 dkg margarin,
- 80 ml 1,5 %-os tej,
- 4 dkg Óvári sajt,
- 2 tojás,
- 1 dl kefir, f
- inomra vágott petrezselyemzöld,
- só,
- reszelt szerecsendió.
A halat felszeleteljük, besózzuk, majd teflonserpenyõben kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd a margarin egyharmadával kikent tûzálló tálba fektetjük. A maradék margarint felmelegítjük, átfuttatjuk benne a szeletekre vágott gombát, sózzuk és fedõ alatt megpároljuk. Ha kész, zsírjára sütjük, s liszttel meghintve felengedjük tejjel, majd állandó keverés mellett, lassú tûzön besûrítjük. Rövid ideig hûlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kefirt, a tojássárgáját, s reszelt szerecsendióval fûszerezzük. Végül eldolgozzuk benne a habbá vert tojásfehérjét és a halszeletekre öntjük. A tetejét reszelt sajttal megszórva, elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.
Egy adag energiatartalma: 302 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése