2010. december 28., kedd

Paradicsomos cukkinileves

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma, 
  • 1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj,
  • 1kk. ételízesítő por, 
  • 1-2 zsenge cukkini, 
  • 1kk. kakukkfű, 
  • 2-3 érett paradicsom, 
  • 1 ek. tejföl, 
  • 2 ek. tejszín, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna),
  • currypor,
  • Cayenne-bors


A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, az olajat egy edényben felforrósítjuk és a hagymát üvegesre sütjük benne. A zöldséglevessel és 1/4 liter vízzel felengedjük és felforraljuk. A cukkinit megmossuk, megreszeljük és a leveshez adjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomot megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk és félretesszük. A belsejét a levesbe dobjuk, majd az egészet turmixoljuk. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A fokhagymát fokhagymapréssel belenyomjuk. A zöldfűszereket összekötve beledobjuk. A levest egy csipetnyi curryporral és Cayenne-borssal ízesítjük. A paradicsom kockákat a tetejére szórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése