- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj,
- 1kk. ételízesítő por,
- 1-2 zsenge cukkini,
- 1kk. kakukkfű,
- 2-3 érett paradicsom,
- 1 ek. tejföl,
- 2 ek. tejszín,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna),
- currypor,
- Cayenne-bors
A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, az olajat egy edényben felforrósítjuk és a hagymát üvegesre sütjük benne. A zöldséglevessel és 1/4 liter vízzel felengedjük és felforraljuk. A cukkinit megmossuk, megreszeljük és a leveshez adjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomot megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk és félretesszük. A belsejét a levesbe dobjuk, majd az egészet turmixoljuk. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A fokhagymát fokhagymapréssel belenyomjuk. A zöldfűszereket összekötve beledobjuk. A levest egy csipetnyi curryporral és Cayenne-borssal ízesítjük. A paradicsom kockákat a tetejére szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése