2011. január 28., péntek
Tonhal gombával
Hozzávalók 4 személyre:
Egy adag energiatartalma: 302 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 5 g
- 60 dkg friss vagy mirelit tonhal,
- 15 dkg gomba,
- 4 dkg margarin,
- 80 ml 1,5 %-os tej,
- 4 dkg Óvári sajt,
- 2 tojás,
- 1 dl kefir, f
- inomra vágott petrezselyemzöld,
- só,
- reszelt szerecsendió.
A halat felszeleteljük, besózzuk, majd teflonserpenyõben kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk, majd a margarin egyharmadával kikent tûzálló tálba fektetjük. A maradék margarint felmelegítjük, átfuttatjuk benne a szeletekre vágott gombát, sózzuk és fedõ alatt megpároljuk. Ha kész, zsírjára sütjük, s liszttel meghintve felengedjük tejjel, majd állandó keverés mellett, lassú tûzön besûrítjük. Rövid ideig hûlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a kefirt, a tojássárgáját, s reszelt szerecsendióval fûszerezzük. Végül eldolgozzuk benne a habbá vert tojásfehérjét és a halszeletekre öntjük. A tetejét reszelt sajttal megszórva, elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük.
Egy adag energiatartalma: 302 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 5 g
Sajtleves pirított kenyérkockával
Hozzávalók 4 személyre:
Egy adag energiatartalma: 274 kcal; egy adag szénhidráttartalma: 20 g
- 12 dkg Tenkes sajt,
- 2 tojássárgája,
- 120 ml kefir,
- 2 ek. olaj,
- 1 ek. liszt,
- só,
- ételízesítõ,
- 12 dkg rozskenyér.
Világos rántást készítünk, amihez hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd felengedjük vízzel. Ételízesítõvel, sóval ízesítjük és felforraljuk. A tojássárgáját összekeverjük a kefirrel és tálalás elõtt a forró, de nem fõvõ levesbe keverjük. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
2011. január 26., szerda
1 hét alatt 3 kiló
Ezt a mintaétrendet kizárólag egészséges felnőttek próbálhatják ki, vagy a dietetikusukkal betegségükhöz szabhatják!
1. nap + 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea (kamilla, menta, csipke, stb.)
2 szelet Wasa kenyér, 2 db joghurtos Medve sajt, fél kígyóuborka
Tízórai:
20 dkg fagyasztott szeder 1 dl tejjel turmixolva
Ebéd:
rizses lecsó: 1 fej hagyma reszelve, egy üveg konzervlecsóval összepárolva, és 5 evőkanál főtt rizzsel keverve
Uzsonna:
2 dl kefir
Vacsora:
2 szelet Wasa kenyér, 1 db keményre főtt tojás reszelve a kenyérkékre pakolva, fél kígyóuborka
2. nap + 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea (kamilla, menta, csipke, stb.)
1 db fitness kifli, 1 kis konzerv szardínia lecsepegtetve, 2 nagy paradicsom
Tízórai:
1 db érett banán
Ebéd:
egy nagy tányér zöldséges tárkonyos pulykaragu leves
Uzsonna:
5 dkg natúr gesztenyepüré
Vacsora:
1 db fitness kifli, paradicsomsaláta joghurttal, 2 nagy paradicsom felkockázva, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, és kis doboz sovány joghurttal átkeverve
3. nap + 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea(kamilla, menta, csipke, stb.)
2 szelet omega-3 szeletelt kenyér, 10 dkg pulykamell sonka, jégcsap retek
Tízórai:
fél pomelo
Ebéd:
20 dkg grillezett tonhal filé, 30 dkg párolt kapros zöldbabbal
Uzsonna:
2 dl kakaó
Vacsora:
2 szelet omega-3 szeletelt kenyér, 1 pár sajtos füstli vékonyan felkarikázva, 25 dkg savanyú káposztával keverve
4. nap+ 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea(kamilla, menta, csipke, stb…)
Almás turmix
Hozzávalók:
10 dkg alma felkockázva
1,5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, pohárba töltve lassan kanalazzuk.
Tízórai:
Paradicsomos turmix
Hozzávalók:
10 dkg paradicsom felkockázva
1,5 dl író
1 dl víz
1 evőkanál reszelt sajt
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, pohárba töltve lassan kanalazzuk.
Ebéd:
Ananász turmix
Hozzávalók:
15 dkg friss ananász felkockázva
1,5 dl natúr joghurt
1 dl víz
1 teáskanál méz
1 evőkanál natúr búzapehely
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, pohárba töltve lassan kanalazzuk.
Uzsonna:
Túró turmix
Hozzávalók:
5 dkg túró
1,5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, pohárba töltve lassan kanalazzuk.
Vacsora:
Kapros turmix
Hozzávalók:
15 dkg uborka felkockázva
1,5 dl kefir
1 dl víz
1 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál natúr zabpehely
Vágott kapor
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, pohárba töltve lassan kanalazzuk.
5. nap+ 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea(kamilla, menta, csipke, stb.)
1 nagy körte leszelve, összekeverve 3 evőkanál natúr kukoricapehellyel, 1 evőkanál mazsolával megszórva, 1 dl natúr joghurttal
Tízórai:
2 db mandarin
Ebéd:
Egy nagy tányér zöldséges burgonyaleves
Uzsonna:
5 db paradió
Vacsora:
30 dkg szeletelt főtt cékla, 10 dkg reszelt mozzarella sajttal összesütve
6. nap+ 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea(kamilla, menta, csipke, stb.)
2 dl kefír, 5 dkg buláta
Tízórai:
20 dkg fagyasztott málna 1 dl tejjel turmixolva
Ebéd:
almás párolt csirkemáj, kis tálka főtt lencse
Uzsonna:
reszelt sárgarépa mazsolával és mézzel
Vacsora:
Tésztasaláta: 5 dkg tésztából főtt tészta, ízlés szerint mustár, fél dl natúrjoghurt, 10-10 dkg uborka, retek, póréhagyma, fél fej jégsaláta
7. nap+ 2 l víz
Reggeli:
3 dl tetszés szerinti üres gyógynövény tea (kamilla, menta, csipke, stb.)
2 db puffasztott rizsszelet, 1-1 teáskanál mézzel, 2 dl író
Tízórai:
1 nagy grépfrut
Ebéd:
hagymás tojásrántotta (1 tojásból), párolt petrezselymes karfiollal
Uzsonna:
1 db Bounty szelet
Vacsora:
2 db puffasztott rizs szelet, sajttal töltött gomba 6 db tenyérnyi gombafej, közepét kiszedjük, összevágjuk, összekeverjük 10 dkg lereszelt mozzarella light sajttal és betöltjük a gombafejekbe, és 3 percre betesszük a mikróba
_____________________Forrás:www.wellnesscafe.hu
2011. január 21., péntek
Zabpelyhes, almás sütemény
Hozzávalók:
- 10 db savanykás alma,
- 2 kiskanál szódabikarbóna,
- 2 pohár tejföl,
- 20 dkg zabpehely,
- 4 db tojás,
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 20 dkg barna cukor (figyelem: ez fogyókúrás adag, aki édesre szeretné az duplázza meg az adagot),
- fahéj
- citromlé
Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk ki a magházát, aztán szeleteljük fel és locsóljuk meg citromlével. Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük egy sütőpapirral kibélelt formába és szórjuk rá az almát, aztán tóljuk előmelegített sütőbe és lassú tüzön süssük meg.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)