2011. február 12., szombat

Ratatouille - francia padlizsános egytálétel

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 nagy méretű padlizsán
  • 2 közepes cukkini
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 közepes piros kaliforniai paprika
  • 1 közepes fehér édes paprika
  • 3 közepes méretű paradicsom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 kanál olívaolaj
  • tengeri só
  • őrölt fehérbors


A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a padlizsánt 1 cm, míg a cukkinit 5 mm-es vastagságúra) és kissé besózzuk, majd állni hagyjuk. 30 perc múlva, amikor már kioldódott belőlük a keserű íz, a zöldségeket vízzel leöblítjük és papírral szárazra töröljük. Felforrósított olajban átfuttatjuk az összevágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a padlizsánt, cukkinit és a kockára vágott paprikákat. Egy csipet sót és borsot szórunk rá, majd megpároljuk. 10 perc múlva beletesszük a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot (egy pillanatra fövő vízbe dobjuk a paradicsomot, ezután a héját késsel könnyen le tudjuk húzni) és fedő alatt puhára főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése