2011. február 26., szombat

Csontleves

Egy – egy adag: 17 kcal, 4 g szénhidrát.

Hozzávalók két személyre:
  • 400 g marhacsont,
  • 100 g sárgarépa,
  • 50 g fehérrépa,
  • fél fej vöröshagyma,
  • fél fej karalábé,
  • fél zöldpaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • vegeta,
  • sáfrányos szeklice,
  • pertezselyemzöld,
  • negyed zeller,
  • só,
  • bors.
A marhacsontot jól megmossuk, kb. másfél ótrát főzzük. Közben a sárgarépát, a zellert, a fehérrépát hosszában, a karalábét, a hagymát karikára vágjuk, és meghintve sáfrányos szeklicével, vegetával, petrezselyemzölddel, teflonedényben pároljuk kevés vízven, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csonthoz, és még kb. 30 percig együtt főzzük. Tálalás előtt leszűrjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése