- felvágottak,
- szalámik,
- kolbászok,
- lazac,
- ponty,
- szardinia,
- pármaisonka,
- máj,
- libamáj,
- leveskocka,
- pezsgő,
- sör,
- hasábburgonya,
- majonéz,
- ketchup,
- szirupok,
- kóla,
- húsfélék,
- állati zsír,
- margarin,
- finomított olaj,
- diófélék,
- hüvelyesek,
- sajt,
- tojás,
- fehérlisztből készült ételek,
- cukor,
- ecet,
- édességek,
- kávé,
- alkohol,
- fehérrizs,
- joghurt,
- körte,
- savanyú bogyós gyümölcsök
- földimogyoró,
- dzsem
- szénsavas italok,
- tojás,
- tengergyümölcsei,
- kagyló,
- rák.
A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak.
Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.
A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia, főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot, amiket a csontból, fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.
Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat a test valamely részében halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a savas-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Kialakul a narancsbőr, a túlsúly, a rákossejtek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése