2011. január 9., vasárnap

Savképző ételek

  • felvágottak,
  • szalámik,
  • kolbászok,
  • lazac,
  • ponty,
  • szardinia,
  • pármaisonka,
  • máj,
  • libamáj,
  • leveskocka,
  • pezsgő,
  • sör,
  • hasábburgonya,
  • majonéz,
  • ketchup,
  • szirupok,
  • kóla,
  • húsfélék,
  • állati zsír,
  • margarin,
  • finomított olaj,
  • diófélék,
  • hüvelyesek,
  • sajt,
  • tojás,
  • fehérlisztből készült ételek,
  • cukor,
  • ecet,
  • édességek,
  • kávé,
  • alkohol,
  • fehérrizs,
  • joghurt,
  • körte,
  • savanyú bogyós gyümölcsök
  • földimogyoró,
  • dzsem
  • szénsavas italok,
  • tojás,
  • tengergyümölcsei,
  • kagyló,
  • rák. 

A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak.

Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk. 

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia, főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot, amiket a csontból, fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.

Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat a test valamely részében halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a savas-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Kialakul a narancsbőr, a túlsúly, a rákossejtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése