Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 dkg tönkölykorpa,
- 1mk szódabikarbóna,
- 2 mk sütőpor,
- 10 dkg barna cukor,
- 10 dkg vaj,
- csipet só,
- kb. 8 ek tej (de ha kell, tehetünk még hozzá, amig kellő masszát kapunk)
A száraz alapanyagokat jól keverjük össze, majd a szoba meleg vajat morzsoljuk el a száraz anyagokban. A morzsalékos tésztát lágyítsuk a tejjel. Figyeljünk oda arra, hogy a tészta állaga olyan legyen, mint egy hagyományos linzer tésztáé. Amikor összeállt, osszuk két részre a tésztát, és mindegyikből sodorjunk két darab, kb. 5 cm átmérőjű hengert. A hengereket tekerjük fel alufóliába, a fólia végeit csavarjuk meg, majd a becsomagolt tésztát a tenyerünkkel sodorjuk meg még egyszer. Tegyük a hengereket minimum 30 percre a hűtőbe, de maradhat 1 órát, akkor jobban szeletelhető.
Sütés előtt a tészta hengerekből vágjunk egy vékony pengéjű, éles kés segítségével kb. fél cm vastagságú korongokat. Előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt süssük ki őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése