2011. január 12., szerda

Diétás paradicsomleves

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 doboz paradicsom (500 ml)
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2 kk teljes kiörlésű liszt
  • 2 ek 2%-os joghurt
  • 1 jó marék árpa
A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk,  karikára vágjuk és a hagymával együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és addig főzzük, amíg a sárgarépa puhára fő, utána a hagymát kivesszük belőle. Közben az árpát megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük és hozzáadjuk a sárgarépához,  hozzáadjuk a paradicsomot is. 2 kk teljes kiőrlésű lisztből és 2 ek joghurtból habarást kavarunk és hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk és ha kell, még ízesítünk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése