- 1 doboz paradicsom (500 ml)
- 3 közepes sárgarépa
- 1 nagyobb fej hagyma
- 2 kk teljes kiörlésű liszt
- 2 ek 2%-os joghurt
- 1 jó marék árpa
- só
A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, karikára vágjuk és a hagymával együtt feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és addig főzzük, amíg a sárgarépa puhára fő, utána a hagymát kivesszük belőle. Közben az árpát megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor kész, leszűrjük és hozzáadjuk a sárgarépához, hozzáadjuk a paradicsomot is. 2 kk teljes kiőrlésű lisztből és 2 ek joghurtból habarást kavarunk és hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk és ha kell, még ízesítünk rajta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése