- 8 dkg zsír,
- 20 dkg sárgarépa,
- 20 dkg zöldség,
- 10 dkg zeller,
- 10 dkg karalábé,
- 5 dkg gomba,
- 2 evőkanál zöldborsó,
- 1 csipetnyi bors,
- fél csomó petrezselyemzöld,
- só,
- 2-3 evőkanál liszt,
- 1 dl tej,
- 1 húsleveskocka
A zöldségeket megtisztítom és apró kockára vágom. A petrezselyemzöldet finora vágom. A zöldségeket a zsírban kevés viz hozzáadásával puhára párolom. Hozzáadom a petrezselyem zöldet,a sót, a borsot, és zsírjára pirítom. Majd meghintem a liszttel és tovább pirítom. Az egészet felengedem vízzel és beleteszem a húsleveskockát és lassan készre forralom. Galuskát szaggatok bele, és beleöntöm a tejet, ha felforrt, készen van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése