2010. december 28., kedd

Almaleves

Hozzávalók:
  • 3-4 szem alma, 
  • csipetnyi só,
  • cukor, 
  • fahéj, 
  • szegfűszeg, (vagy mézeskalács fűszerkeverék) 
  • citromhéj, 
  • tej, 
  • liszt (vagy pudingpor)

Az almákat meghámozzuk, belsejét kivágjuk és szépen, vékony szeletekre vágjuk. Vizet teszünk fel főni, annyit amennyi a leveshez elég. Sózzuk és cukrozzuk ízlés szerint. A főzővízbe belerakunk ízlés szerinti fűszerkeveréket vagy fahéjat, szegfűszeget, végül, ha megfőtt az alma, besűrítjük, vagy tejfölben és tejben elkevert liszttel, vagy pedig tejben elkevert vaníliás pudingporral. Citromlével ízesítjük, és kihűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése