2010. december 29., szerda

Joghurtban sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 csirkemell, 
  • 2 dl joghurt, 
  • 2 fokhagymagerezd, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor, 
  • 1 mokkáskanál pirospaprika (lehet csípős is),
  • 1 késhegynyi kurkuma


A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk.  A hűtőből kivéve tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük. Természetesen a pácolt csirkemelleket kevés zsiradékon 2 szelet húshoz kb. 1 kanál olajat, vagy margarint használjunk is kisüthetjük, így azonban egy kicsit kalóriadúsabb lesz az étel. Először fedő alatt pároljuk, amíg megpuhul, ha szükséges öntsünk rá egy kis vizet, majd a fedőt levéve mindkét oldalát pirítsuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése