2010. december 29., szerda

Húsnélküli répafőzelék

Hozzávalók:
  • 1 kiló savanyított répa, 
  • 40 deka sertéscomb, 
  • 20 deka vöröshagyma,
  • 10 deka kolozsvári szalonna, 
  • 1 fokhagyma,
  • 1 pohár tejföl, 
  • só, 
  • bors, 
  • kömény, 
  • pirospaprika,
  • egy kis lecsó (nyáron inkább paradicsom, paprika).
A répát feltesszük főni, amíg elkészül, a többi hozzávalóból pörköltet készítünk. Ez lehet a szokásosnál kissé fűszeresebb, mivel a répa elég semleges ízhatású növény. Amint kész a pörkölt, s megpuhult a répa, összeöntjük őket, és néhány percig együtt rotyogtatjuk. Aztán tejfölös habarással főzelékké sűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése