2011. január 16., vasárnap

Korpás keksz

Hozzávalók:
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 4 dkg tönkölykorpa, 
  • 1mk szódabikarbóna, 
  • 2 mk sütőpor, 
  • 10 dkg barna cukor, 
  • 10 dkg vaj,
  • csipet só,
  • kb. 8 ek tej (de ha kell, tehetünk még hozzá, amig kellő masszát kapunk)
A száraz alapanyagokat jól keverjük össze, majd a szoba meleg vajat morzsoljuk el a száraz anyagokban. A morzsalékos tésztát lágyítsuk a tejjel. Figyeljünk oda arra, hogy a tészta állaga olyan legyen, mint egy hagyományos linzer tésztáé. Amikor összeállt, osszuk két részre a tésztát, és mindegyikből sodorjunk két darab, kb. 5 cm átmérőjű hengert. A hengereket tekerjük fel alufóliába, a fólia végeit csavarjuk meg, majd a becsomagolt tésztát a tenyerünkkel sodorjuk meg még egyszer. Tegyük a hengereket minimum 30 percre a hűtőbe, de maradhat 1 órát, akkor jobban szeletelhető.
Sütés előtt a tészta hengerekből vágjunk egy vékony pengéjű, éles kés segítségével kb. fél cm vastagságú korongokat. Előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt süssük ki őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése