2010. december 28., kedd

Zöldségleves

Hozzávalók:
  • 8 dkg zsír, 
  • 20 dkg sárgarépa, 
  • 20 dkg zöldség, 
  • 10 dkg zeller, 
  • 10 dkg karalábé, 
  • 5 dkg gomba, 
  • 2 evőkanál zöldborsó, 
  • 1 csipetnyi bors, 
  • fél csomó petrezselyemzöld, 
  • só, 
  • 2-3 evőkanál liszt, 
  • 1 dl tej, 
  • 1 húsleveskocka


A zöldségeket megtisztítom és apró kockára vágom. A petrezselyemzöldet finora vágom. A zöldségeket a zsírban kevés viz hozzáadásával puhára párolom. Hozzáadom a petrezselyem zöldet,a sót, a borsot, és zsírjára pirítom. Majd meghintem a liszttel és tovább pirítom. Az egészet felengedem vízzel és beleteszem a húsleveskockát és lassan készre forralom. Galuskát szaggatok bele, és beleöntöm a tejet, ha felforrt, készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése