2010. december 29., szerda

Zöldséggel töltött pulykarolád

Hozzávalók 2 személyre:
  • 250 g pulykamell,
  • 10 dkg póréhagyma, 
  • 10 dkg sárgarépa, 
  • 50 g hagyma, 
  • 20 g olaj,
  • húslé, 
  • só, 
  • bors, 
  • mustár,
  • petrezselyemzöld, 
  • szerecsendió

A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk (pár percig forró vízben főzzük), leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük a mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd roláddá tekerjük és konyhai zsineggel átkötjük. A roládot a felforrósított olajba tesszük, és minden oldalát barnára sütjük. Ezután aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése