• 400 g kicsi újburgonya
• 1 kisebb cukkini
• 1 kis padlizsán
• 1 piros kaliforniai paprika
• 2 fej lila vagy vöröshagyma
• 8 db koktélparadicsom
• 2 evőkanál grillfűszerkeverék
• 2 evőkanál étolaj
A burgonyát alaposan megmossuk, és forrásban lévő sós vízben előfőzzük, majd hagyjuk hűlni. Ezután a többi zöldséget is megmossuk, levágjuk a szárvégeket, és a koktélparadicsom kivételével felszeleteljük őket. A paprikából eltávolítjuk a szárát, a magokat és a fehér ereket. Majd a zöldségeket felváltva nyársra tűzzük, megkenjük olajjal, és fűszerezzük. Végül 10-15 percig grillezzük.
Sajtmártás
• 1 fej vöröshagyma
• 5 dkg márványsajt
• 1 kis csomag petrezselyem
• 5 dkg tehéntúró
• 2 evőkanál kukoricaolaj
• 1 csipet só
• 1 gerezd kinyomott fokhagyma
A sajtot és a túrót villával áttörjük, majd az olajjal és az apróra vágott hagymával elkeverjük. A petrezselymet felaprítjuk, és a fokhagymával, sóval és borssal együtt fűszerezzük vele a masszánkat. Végül a grillzöldségek mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése