2010. december 28., kedd

Burgonyakrémleves szerecsendióval

A burgonya segíti az emésztést, a vérnyomás szabályozásában is fontos szerepet játszik, valamint rengeteg káliumot, C-vitamint és rostot tartalmaz. A szerecsendió pedig remek fogyasztó fűszer, ami beindítja az anyagcserét.

Hozzávalók:
  • 350 g krumpli, 
  • 1 liter zöldségleves,
  • újhagyma, 
  • 1 tojás, 
  • 150 g zsírszegény tejszín, 
  • 1 evőkanál vaj,
  • só, 
  • bors,
  • szerecsendió.

Hámozd meg, mosd meg, majd vágd szeletekre a burgonyát. Az újhagymát karikázd fel. A vajat melegítsd meg egy lábosban, párold meg benne a krumplit és az újhagymát, majd öntsd hozzá a zöldséglevest, sózd, borsozd, és 20 percig főzd. A levest ezután turmixold össze, a tojást egy kevés levessel verd fel, és keverd a tűzről levett levesbe. Add hozzá a felvert tejszínhabot, és ízesítsd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése