- 1 fej brokkoli (vagy 1/2 kg mélyhűtött)
- 3 db krumpli
- 1 adag barnarizs (maradék is jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- ételízesítő
- szezámmag
- lenmag
Ételízesítős és babérleveles vízben megfőzzük a hámozott, kockára vágott burgonyát a brokkolival és a fokhagymagerezdekkel együtt (kb. 15 perc). Félretehetünk néhány főtt brokkolirózsát, ha nem szeretnénk teljesen pépesre a levest, amit a végén a tetejére teszünk. Ha megfőttek a hozzávalók, összeturmixoljuk az egészet a barnarizzsel együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, a főzőlével higíthatjuk. Végül a lenmagot és szezámmagot pirítsuk meg, és szórjuk díszítésnek a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése