2010. december 29., szerda

Bolognai töltött tök

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb bébitök, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 25-30 dkg apró darabokra vágott, vagy darált csirke/pulykamell, 
  • 5 dkg gomba,
  • 2 db félig főtt sárgarépa, 
  • 1/2 fej hagyma, 
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • paradicsomszósz /1 konzerv 
  • 2 db pucolt, átturmixolt paradicsom, vagy 1/2 kg pucolt, átturmixolt paradicsom
  • só,
  • bors, 
  • oregano,  
  • babérlevél

Az apróra vágott hagymát kevés szójaolajon* üvegesre párolom. Hozzáadom a szeletelt gombát, a kockára vágott répát és a húst. Az egészet átpirítom, megsózom, borsozom, oreganoval ízesítem. Amikor kissé megpirult, felöntöm a paradicsomszósszal, vagy a 1/2 kg átturmixolt paradicsommal. Belerakom a babérlevelet, az áttört fokhagymát, és fedő alatt megpárolom. Ha megfőtt, kicsit besűrítem néhány e.k zabkorpával. A tököket keresztbe kettévágom, kivájom a belüket és kidobom. Egy tepsit kibélelek fóliával, a fóliát befújom szójaolajjal. Rárakom a tököt, és beletöltöm a paradicsomos mártást. Kis vizet öntök alá, letakarom fóliával és közepes lángon addig sütöm, amíg puha nem lesz a tök, ez kb. 20 perc. Ekkor leveszem a fóliát, és nagy lángon megpirítom. Sajtot is szórhatok a tetejére. Nagyon finom hidegen is. 

* ilyen sprayt nagy áruházakban lehet kapni, nincs benne kalória. Lehet rendes olajat is használni, de abban több kalória van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése