- 8 deka csirkemell,
- 4 deka fetasajt,
- ízlés szerint só,
- teáskanálnyi étolaj,
- kevés oregano,
- kakukkfű,
- bazsalikom.
A burgonyasalátához:
- 20 deka kifli- vagy más salátaburgonya,
- 5 deka lilahagyma,
- egy deci jogonéz,
- 2 deci joghurt,
- fél citrom leve,
- ízlés szerint mustár,
- őrölt bors,
- kevés só.
A csirkemell mindkét oldalát rostlapon átsütjük (ha nincs rostlapunk, teflon serpenyőben). Ezután megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a fél centi vékony szeletre vágott fetasajtot, úgy, hogy a szélén egy kevés a hússzeletből is kilátszódjon. Előmelegített sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük. A héjában megfőzött, majd meghámozott burgonyát és a hagymát felkockázzuk. A jogonézt kikeverjük a fűszerekkel, majd a joghurttal elegyítjük. Összekeverjük a kockára vágott burgonyával és hagymával. Végül fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése