Hozzávalók:
- 30 dkg puha vaj
- 12 dkg barna cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
- 2 tojás
- 30 dkg zabpehely
- 20 dkg teljesőrlésű liszt
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 csipet só
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire. Egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk. A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése