2011. január 5., szerda

Lencsefőzelék

Lencse (nyers) - Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 350 kcal 1480 kJ
Szénhidrátok 60 g
- Cukrok 2 g
- Rost 31 g
Zsír 1 g
Fehérje 26 g
Tiamin (B1-vitamin) 0,87 mg 67%
Vas 7,5 mg 60%

A Health Magazine a lencsét az 5 legegészségesebb élelmiszer közé sorolta.

Hozzávalók 3 személyre:
  • kb. 30  dkg száraz lencse
  • 1 hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 kk teljes kiörlésű liszt
  • 1 kk paradicsom
  • ételízesítő
  • kb. 100 ml natur joghurt
A lencsét előző este beáztaton. Reggel leöntöm a levét, átmosom és hideg vízben felteszem főni. Nem kell sok vizet adni hozzá, mert annyira megázik, hogy csak pár percet kell főzni. Hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az ételízesítőt, vagy sót és puhára főzőm, ez kb. 10 perc. Amikor már puha, 2 kk teljes kiörlésű lisztből és a joghurtból habarást készítek, hozzáadom és még adok hozzá 1 kk paradicsomot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése