- 40 dkg kicsontozott,
- főtt csirkehús,
- 10 dkg durva kukoricadara,
- 2 közepes paradicsom,
- 1-1 zöld és piros színű paprika,
- 1 húsleveskocka,
- 4 dl víz,
- 2 ek. olívaolaj,
- 1-2 evőkanál almaecet,
- 1-1 teáskanál frissen vágott rozmaring és kakukkfú,
- 1 fél teáskanál édes pirospaprika,
- 1 késhegynyi frissen őrölt bor,
- 2 evőkanál vágott metélőhagyma
A kukoricadarát a vízzel és a húsleveskockával felforraljuk, majd lefedve 1 órán keresztül hagyjuk duzzadni a kikapcsolt tűzhely lapján. A paprikákat kimagvaljuk, hosszában négy részre vágjuk és öt percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk, a főtt csirkehúst vékony csíkokra metéljük. A megpuhult kukoricadarát összekeverjük az olajjal, az ecettel, a zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal, végül hozzáadjuk a paprika- és a húscsíkokat, valamint a paradicsomgerezdeket. Az egészet óvatosan átforgatjuk, majd a tetejét a metélőhagymával megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése