- 10 dkg barnarizs,
- 1, és 1/4 liter víz,
- 10 dkg sárgarépa,
- 1 póréhagyma,
- 10 uborka,
- 1 piros paradicsompaprika,
- 2 savanyúalma,
- 2 ek. olaj,
- 4 ek, szójaszósz,
- 1-2 kk. gyömbérpor vagy köménymagpor,
- 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.
A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt a karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd öszefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése