2011. február 13., vasárnap

Diétás búzacsírás-almás lepény

Hozzávalók a tésztához:

  • 75 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 gramm finomliszt
  • csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 75 gramm margarin
  • 8 tbl. édesítő porrá törve
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek kefír

A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, az összetört édesítővel és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal és végül a tojássárgával és a kefírrel tésztát gyúrunk. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű tortaformát és beletesszük a tésztát. Felhúzgáljuk a szélére, hogy a tésztának akkora pereme legyen, hogy az almatöltelék fölé érjen..

Almatöltelék hozzávalói:
  •  fél kg durvára reszelt alma
  •  50 gramm búzacsíra
  •  fél dl víz
  •  fél dl citromlé
  •  2 tk folyékony édesítő
  •  25 gramm zselatin

A vizet és a citromlevet felforrljuk a zselatinnal, majd félretesszük. Az almát megpucoljuk, durvára reszeljük. Beleöntjük a zselatinos vizet, édesítőt és a búzacsírát. Az egészet beleöntjük a tésztaágyba és előmelegített sütőben 30 alatt megsütjük.

Nem kell megijedni,forrón folyik az egész almatöltelék,de meghülve szilárdul. Én kicsit savanykásabban szeretem,ezért kicsit több citromlevet tettem hozzá, így hígabb maradt az egész, de egy hete nagyon jó szilárd töltelékem sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése