Hozzávalók:
- 30 dkg puha vaj
 - 12 dkg barna cukor, vagy annak megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
 - 2 tojás
 - 30 dkg zabpehely
 - 20 dkg teljesőrlésű liszt
 - 2 kávéskanál őrölt fahéj
 - 1 kávéskanál szódabikarbóna
 - 2 csipet só
 
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire.  Egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást.  Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk.  A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek. 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése