2011. január 4., kedd

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
  • 30 dkg puha vaj
  • 12 dkg barna cukor, vagy annak  megfelelő édesítőszer (lehet folyékony is)
  • 2 tojás
  • 30 dkg zabpehely
  • 20 dkg teljesőrlésű liszt
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só


Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire.  Egy nagy tálba kimérjük a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj is. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást.  Majd jöhet a száraz anyaghoz a cukros-tojásos keverék és az egészet fakanállal jól összedolgozzuk. A tésztából diónyi adagokat teszünk egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítjuk.  A zabpelyhes tallérokat 10-12 perc alatt megsütjük a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése