2011. január 19., szerda

Szauna - fogyás - narancsbőr

A napi ideális infraszaunázási időtartam 30 perc. Ennyi idő alatt szervezetünk 600-800 kalóriát éget el, mégpedig úgy, hogy pihenünk. 

Az infraszaunázás ideje alatt  a test termeli a hő elvezetéséhez szükséges izzadságot, és ezzel együtt a zsírokat és a káros méreganyagokat is kiüríti. 

Nem elhanyagolható a súlycsökkentő tényezője sem. Kutatások igazolják, hogy egységnyi idő alatt közel ugyanannyi kalóriát égetünk el az infraszaunában pihenve, mint a konditeremben a legválogatottabb megterhelések közepette.

Az infraszauna sugárzói fényt bocsájtanak ki. Ezek nem cak a bőr felületét, hanem a mélyebb rétegeket is elérik. Eme fénynek a vérre hőmérsékletnövelő hatása van. Kényszeríti a megnövekedett testhőmérséklet lehűtésére, így fokozza a vérkeringés intenzitását is,  tágítja a véredényeket, segíti a regenerálódást, gyógyulást. A sejtek oxigénellátása nagymértékben javul, így azok természetes folyamatai is gyorsulnak, minőségükben javulnak. A lerakódott salakanyagok kiürülnek a szervezetből, izmaink rugalmasabbá, terhelhetőbbé válnak. Ezek a salakanyagok, főleg a szervezetben lerakódott méreganyagok, mint nikotin, különböző savak, higany, ólom, nikkel és cink (a teljesség igénye nélkül).
A bőrünk is jelentős változáson megy keresztül, hiszen az alóla kiürülő zsír és víz által képezett gél, maga a narancsbőr okozója távozik az izzadságunkkal. Ennek következtében bőrünk feszesebbé, rugalmasabbá, selymesebbé válik. Megjegyzem, hogy a szépségszalonok ennek tudatában ma már előszeretettel és sikerrel alkalmazzák ezt a gyógymódot a cellulitisz eltávolítására, a kisebb sebek gyógyításának elősegítésére.

A szív jótékony terhelésének, a szívizmok erőteljesebb igénybevételének következtében, annak teherbíró képessége jelentősen megnövekszik, ami magával vonja a szervezet teherbíró képességének növekedését is.

Az infrafény az ízületekre, izmokra gyakorolt jótékony hatását, szintén tudományos publikációk erősítik. Részben az előzőekben taglalt okokból, részben a sejtekben létrejövő jótékony folyamatok hatására,. másrészt a fokozott vérellátásnak köszönhetően. Az izomgörcsök előfordulása csökken, akárcsak az ízületi merevség is. Az infraszauna használatának első érezhető jótékony hatása a felüdülés, frissesség és a munkabíró képesség növekedés. Csökkenti a szorongás és a stressz romboló hatásait, növeli az életkedvet, életenergiát.

Az infraszauna immunrendszerre gyakorolt hatásai is a lehető legpozitívabbak, hiszen a készülék használata közben a sugarak egy „lázállapotot” idéznek elő, ez ellen a szervezetünk védekezni kezd, aminek következtében immunrendszerünk megerősödik, hatékonyabban száll szembe a tényleges betegségekkel, kórokozókkal. 
_____________________________
Forrás: www.infraszaunaonline.hu

A fogyást a szaunázás napján érdemes elkezdeni: szaunázás után tartózkodjunk a nagy mennyiségű folyadékfogyasztástól, de az evéstől még inkább. A limonádé, a sör, és egyáltalán, az alkoholtartalmú italok sok energiát tartalmaznak, lásd az Italok, üdítők kalóriatáblázatát. Ami javasolható, az az édesítőszert nem tartalmazó vitamin és ásványi anyag tartalmú gyümölcslé. 

Szaunázás után érdemes rövid böjtöt tartani, azonban szaunázás előtt nem szabad diétázni, különben összeomlik a keringés. Kedvezőnek bizonyul, ha a szaunázást követő napon tartunk böjtöt.

Elhízás esetén csak segítő hatása van a szaunának (vízelvonással), a kóros soványságnál pedig kissé javítja az étvágyat. 

Működésbeli zavarokra is, amelyek a vegetatív idegrendszer helytelen irányításával vannak összefüggésben, kedvező hatású lehet a szaunázás („ideges gyomor”, „ideges szív”).

A sokszorosan gyógyító hatású, rendszeres szaunafürdőzést bizonyos betegségek esetén nem szabad lebecsülni.  A szaunázás „gyógyító javallatainak” sokfélesége és sokoldalúsága arra a tényre vezethető vissza, hogy a szaunázás aspecifikus gyógyító szer. A szauna támogatja a szervezetet azon törekvésében, hogy leküzdje a betegségeket.

A szaunázás legnagyobb értéke széles körű hatásának tulajdonítható, amelyet a „betegséget megelőző állapotok” és az első működési zavarok leküzdésében fejt ki, mégpedig olyan esetekben, amelyek bizonyos körülmények között fellépő betegségekhez vezetnek.

Napjainkban sokat beszélnek a betegségek pszichoszomatikus szemléletmódjáról, az ember lelki és élményszférájának, valamint a testi egészség, ill. a betegségek összefüggéseiről. A pszichikailag pihentető, áthangoló hatású szaunázás, mint élmény, ilyen összefüggésben kedvezően hat. Ezért a szaunázás különösen korszerű terápia és megelőzés.
___________________________
Forrás: www.macosz.hu

Ez a szépségszalonokban már bevett szokássá vált, mégpedig hogy a narancsbőrt infraszaunával kezelik, ugyanis segíti a cellulitisz eltávolítását. A cellulit egy géles csomó a bőr alatt, ami megrekedt zsírból és vízből áll, ezt az infraszauna által megnövekedett izzadtságtermelés által könnyen eltávolíthatjuk szervezetünkből. Az infraszauna hője akár háromszor mélyebbre is hatolhat a bőrréteg alá, mint a különféle normál hőforrások, ezért ez a módszer a narancsbőr kezelésére sokkal hatékonyabb. Nemcsak a narancsbőr eltávolításában nyújthat segítséget, hanem a bőr megszépítésében is, ugyanis elősegíti a bőr megfelelő tápanyagainak a felvételét, eltünteti ez által a különféle bőrhibákat és pattanásokat, valamint sokkal ellenállóbbá, egészségesebbé teszi azt. Abból következően, hogy az infraszaunázás elősegíti a tápanyagok felvételét, a sebek is gyorsabban gyógyulnak, mint ha nem foglalkoznánk velük.
_____________________
Forrás: www.teleszel.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése