2011. január 29., szombat

Csokoládés keksz

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 250 kcal
Zsírtartalom: 3 gramm

Hozzávalók:
  • 1 vaníliarúd
  • 6 dkg étcsoki
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 dl cukorrépaszirup vagy méz
  • 3 ek repceolaj
  • 28 dkg szilvapüré
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 22,5 dkg zabpehely
  • 15 dkg zabkorpa
  • 24 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 3 dkg zsírszegény kakaópor

A vaníliarudat elhasítjuk, és a belsejét kikaparjuk. A csokoládét elaprítjuk. A hozzávalókat tálban robotgéppel (Szokásos sorrend: első nedves, utána a száraz anyagok) összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a masszából 1 evőkanálnyi halmokat rakunk. (kb. 6 db fér egy tepsibe) Előmelegített sütőben (elölről a 2. sínre rakjuk) 20-25 percig 175 fokon sütjük.
Reggelinek tökéletesen megfelel. 1 keksz 4-5 gramm zsírt és kb. 250 kcal-t tartalmaz. Ezzel szemben egy hagyományos reggeli 500-600 kcal-t és 30-40 gramm zsírt tartalmaz. A kekszben megvan minden (rost, ásványi anyagok stb.) ami a reggeli elinduláshoz elengedhetetlen. Szervezetünk lassan bontja le így vércukorszintünk állandó marad és órákig nem leszünk éhesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése