2010. december 29., szerda

Zöldséges hal

Hozzávalók 2 személyre:
  • 50 dkg hal,
  • 10 dkg burgonya,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg gyalult patisszon,
  • 10 dkg gomba, 
  • 20 dkg paradicsom, 
  • só, 
  • késhegynyi õrölt fehér bors, 
  • víz, 
  • vaj

A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk egy lábasban a burgonyát és répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A felszeletelt gombát külön pirítjuk meg. Elõmelegített tûzálló edényben vajon megsütjük a halat a forró sütõben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a megpirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órát sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése