2010. december 29., szerda

Kukoricás szárnyassaláta

Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg kicsontozott, 
  • főtt csirkehús, 
  • 10 dkg durva kukoricadara, 
  • 2 közepes paradicsom, 
  • 1-1 zöld és piros színű paprika, 
  • 1 húsleveskocka,
  • 4 dl víz, 
  • 2 ek. olívaolaj, 
  • 1-2 evőkanál almaecet, 
  • 1-1 teáskanál frissen  vágott rozmaring és kakukkfú, 
  • 1 fél teáskanál édes pirospaprika, 
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bor,
  • 2  evőkanál vágott metélőhagyma

A kukoricadarát a vízzel és a húsleveskockával felforraljuk, majd lefedve 1 órán keresztül hagyjuk duzzadni a kikapcsolt tűzhely lapján. A paprikákat kimagvaljuk, hosszában négy részre vágjuk és öt percre forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután lecsöpögtetjük és vékony csíkokra szeljük. A paradicsomot meghámozzuk és vékony gerezdekre vágjuk, a főtt csirkehúst vékony csíkokra metéljük. A megpuhult kukoricadarát összekeverjük az olajjal, az ecettel, a zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és a borssal, végül hozzáadjuk a paprika- és a húscsíkokat, valamint a paradicsomgerezdeket. Az egészet óvatosan átforgatjuk, majd a tetejét a metélőhagymával megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése