2010. december 29., szerda

Halpaprikás diétásan

Hozzávalók 1 főre:

* 1 vékony szelet sovány hal (80 g)
* 1 evőkanál vágott vöröshagyma
* 2 mokkáskanál napraforgóolaj
* ½ kis zöldpaprika
* ½ paradicsom
* ½ mokkáskanál (nátriumszegény) só
* 1 csapott evőkanál 12%-os tejföl
* ½ mokkáskanál fűszerpaprika

A vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát, a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot a lábasba tett hideg napraforgóolajra tesszük. Lefedjük, és közepes erősségű főzőfelületen pároljuk. Amikor a paprikás alap jól szétfőtt, beletesszük a sózott halszeletet és tovább pároljuk. Amikor a hal megpuhult, sütőlapáttal kiemeljük, és a fűszeres lébe téve a tejfölt összeforraljuk, majd halszeletekkel együtt tálaljuk. Burgonyát adhatunk hozzá köretként. Elkészítéséhez kb. 30 perc szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése