2010. december 29., szerda

Fokhagymás tengeri halfilé

Hozzávalók 4 személyre:

* 1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tőkehal)
* 2-3 dl tej
* 2-3 evőkanál margarin
* 3 gerezd fokhagyma
* grill, vagy flecken fűszerkeverék
* só
* bors

A fagyos halat szobahőmérsékleten felengedjük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, tejjel leöntjük, úgy hogy ellepje, majd a páclével együtt a hűtőbe tesszük és 3-4 óráig állni hagyjuk. Ezután lecsurgatjuk a halszeletekről a tejet, fűszerkeverékkel meghintjük, szükség esetén borsozzuk, sózzuk. Teflonedényben megolvasztunk 1-1,5 evőkanál margarint, beletesszük a halszeletek felét és fedő alatt, mindkét oldalán 2,5-2,5 percig puhára pároljuk (óvatosan fordítjuk meg őket, mert könnyen széteshetnek), majd a fedőt levéve, mindkét oldalát megpirítjuk. Megismételjük a műveletet a halszeletek másik felével. Párolt zöldség, saláta, vagy burgonya illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése