2010. december 29., szerda

Fetasajtos, diétás csirke

Hozzávalók személyenként a fetasajtos csirkéhez:
  • 8 deka csirkemell,
  • 4 deka fetasajt, 
  • ízlés szerint só, 
  • teáskanálnyi étolaj, 
  • kevés oregano,
  • kakukkfű, 
  • bazsalikom.

A burgonyasalátához:
  • 20 deka kifli- vagy más salátaburgonya, 
  • 5 deka lilahagyma, 
  • egy deci jogonéz, 
  • 2 deci joghurt, 
  • fél citrom leve, 
  • ízlés szerint mustár, 
  • őrölt bors, 
  • kevés só.


A csirkemell mindkét oldalát rostlapon átsütjük (ha nincs rostlapunk, teflon serpenyőben). Ezután megszórjuk a fűszerekkel. Rárakjuk a fél centi vékony szeletre vágott fetasajtot, úgy, hogy a szélén egy kevés a hússzeletből is kilátszódjon. Előmelegített sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük.  A héjában megfőzött, majd meghámozott burgonyát és a hagymát felkockázzuk. A jogonézt kikeverjük a  fűszerekkel, majd a joghurttal elegyítjük. Összekeverjük a kockára vágott burgonyával és hagymával. Végül fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése