2010. december 28., kedd

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli (vagy 1/2 kg mélyhűtött)
  • 3 db krumpli
  • 1 adag barnarizs (maradék is jó)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • szezámmag
  • lenmag
Ételízesítős és babérleveles vízben megfőzzük a hámozott, kockára vágott burgonyát a brokkolival és a fokhagymagerezdekkel együtt (kb. 15 perc). Félretehetünk néhány főtt brokkolirózsát, ha nem szeretnénk teljesen pépesre a levest, amit a végén a tetejére teszünk. Ha megfőttek a hozzávalók, összeturmixoljuk az egészet a barnarizzsel együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrűnek találjuk, a főzőlével higíthatjuk. Végül a lenmagot és szezámmagot pirítsuk meg, és szórjuk díszítésnek a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése