2010. december 28., kedd

Barnarizs leves

Hozzávalók:
  • 10 dkg barnarizs, 
  • 1, és 1/4 liter víz, 
  • 10 dkg sárgarépa, 
  • 1 póréhagyma,
  • 10 uborka, 
  • 1 piros paradicsompaprika, 
  • 2 savanyúalma,
  • 2 ek. olaj, 
  • 4 ek, szójaszósz, 
  • 1-2 kk. gyömbérpor vagy köménymagpor,
  • 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt a karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd öszefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése