2011. február 10., csütörtök

Pilates 13 - napi 13 perc Pilates - Simonfi Ágival

2011. február 9., szerda

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 egész fej fokhagyma, 
  • 2-3 evőkanál olíva olaj, vagy vaj, 
  • 1,5 csapott evőkanál TK liszt, 
  • 1,5 liter víz, 
  • 3 dl  natúr joghurt
  • só, 
  • bors, 
  • kakukkfű, 
  • szerecsendió, 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 5-5 dkg. Parmezán sajt, Pannonia sajt és Trappista sajt
  • pirított fűszeres zsemlekocka

A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a joghurtot megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, tálaljuk, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

2011. február 6., vasárnap

A Te történeted

Üdvözlök mindenkit a Fogyi - Kondi blogomon

 Szeretném megadni mindenkinek a lehetőséget, hogy elmesélje, megossza velünk a történetét, tapasztalatait, terveit stb. 

Aki úgy érzi, hogy megtenné, azt meghívom, hogy kapcsolódjon be nyugodtan, itt tegye meg.

2011. február 5., szombat

Lábizom gyakorlatsorozat

A testzsírszázalék szintjei

Zsír szintje                                                               Férfi                      Nő
Létfontosságú                                                          0-3%                    0-7,9%
Versenyszint                                                            3-5,9%                 8-11,9%
Versenysportolói szint                                        6-9,9%                12-14,9%
Sportolói szint                                                        10-14,9%             15-17,9%
Optimális fittségi szint                                        15-19,9%             19-24,9%
Enyhe elhízás                                                          20-24,9%             25-34,9%
Krónikus elhízás                                                     25% +                    35% +


Testzsír százalék kalkulátor 

Az oldalon több kalkulátor is található.