2011. február 10., csütörtök
2011. február 9., szerda
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
- 1 egész fej fokhagyma,
- 2-3 evőkanál olíva olaj, vagy vaj,
- 1,5 csapott evőkanál TK liszt,
- 1,5 liter víz,
- 3 dl natúr joghurt
- só,
- bors,
- kakukkfű,
- szerecsendió,
- 1 csokor petrezselyem
- 5-5 dkg. Parmezán sajt, Pannonia sajt és Trappista sajt
- pirított fűszeres zsemlekocka
A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a joghurtot megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, tálaljuk, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.
2011. február 6., vasárnap
2011. február 5., szombat
A testzsírszázalék szintjei
Zsír szintje Férfi Nő
Létfontosságú 0-3% 0-7,9%
Versenyszint 3-5,9% 8-11,9%
Versenysportolói szint 6-9,9% 12-14,9%
Sportolói szint 10-14,9% 15-17,9%
Optimális fittségi szint 15-19,9% 19-24,9%
Enyhe elhízás 20-24,9% 25-34,9%
Krónikus elhízás 25% + 35% +
Testzsír százalék kalkulátor
Az oldalon több kalkulátor is található.
Létfontosságú 0-3% 0-7,9%
Versenyszint 3-5,9% 8-11,9%
Versenysportolói szint 6-9,9% 12-14,9%
Sportolói szint 10-14,9% 15-17,9%
Optimális fittségi szint 15-19,9% 19-24,9%
Enyhe elhízás 20-24,9% 25-34,9%
Krónikus elhízás 25% + 35% +
Testzsír százalék kalkulátor
Az oldalon több kalkulátor is található.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)