2011. január 21., péntek

Zabpelyhes, almás sütemény


Hozzávalók:
  • 10 db savanykás alma, 
  • 2 kiskanál szódabikarbóna, 
  • 2 pohár tejföl, 
  • 20 dkg zabpehely, 
  • 4 db tojás, 
  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt,  
  • 20 dkg barna cukor (figyelem: ez fogyókúrás adag, aki édesre szeretné az duplázza meg az adagot), 
  • fahéj
  • citromlé
Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk ki a magházát, aztán szeleteljük fel és locsóljuk meg citromlével. Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük egy sütőpapirral kibélelt formába és szórjuk rá az almát, aztán tóljuk előmelegített sütőbe és lassú tüzön süssük meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése