2011. január 21., péntek

Rántottás leves árpával

Hozzávalók 4 szemályre:
  • 1 jó marék árpa
  • 4 cikk fokhagyma
  • ételízesítő
  • 3 tojás
  • kevés tej
  • ecet
Fogjunk egy jó marék árpát, mossuk meg, és négyszer annyi vízzel tegyük fel főni. Adjunk hozzá kevés sót és főzzük puhára. Amikor már puha, adjunk hozzá 4 cikk fokhagymát, ételízesítőt és még főzzük egy keveset. Közben 2 egész tojásból és egy tojásfehérjéből süssünk rántottát, amikor megvan, várjuk darabokra és adjuk a leveshez. Főzzük még 2 percig, hogy jó ízt adjon a levesnek, aztán vegyük le a tűzről. Egy tojássárgából és kevés tejből készítsünk habarást és adjuk a leveshez, aztán pedig adjunk hozzá ecetet, ízlés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése