- 250 g pulykamell,
- 10 dkg póréhagyma,
- 10 dkg sárgarépa,
- 50 g hagyma,
- 20 g olaj,
- húslé,
- só,
- bors,
- mustár,
- petrezselyemzöld,
- szerecsendió
A megtisztított sárgarépát és a póréhagymát forró vízben blansírozzuk (pár percig forró vízben főzzük), leöblítjük és lecsöpögtetjük. A húst bekenjük a mustárral, ráhelyezzük a hagymakarikákat, a póréhagymalevelet és a sárgarépát, majd roláddá tekerjük és konyhai zsineggel átkötjük. A roládot a felforrósított olajba tesszük, és minden oldalát barnára sütjük. Ezután aláöntünk egy kevés húslevest, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, a zsineget eltávolítjuk és a húst felszeleteljük. A mártást sűrűre forraljuk és héjában sült burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése