2011. január 6., csütörtök

Sárgadinnyés-meggyes gyümölcssaláta

Hozzávalók:
  • sárgadinnye
  • meggy
A sárgadinnyét meghámozzuk, apró kickákra vágjuk és gyümölcsöstálba tesszük. A meggyet megmossuk, kimagoljuk és a sárgadinnyéhez adjuk. Jól összekavarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt ismét jól összekavarjuk.

Fogyókúrás zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kissebb fej káposzta fele
  • 3 szál sárgarépa
  • egy kissebb zeller fele
  • 1 közepes karalábé
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • szárított petrezselyemzöld
  • 2 kk paradicsom
  • ételízesítő
A zöldségeket tisztítsuk meg, vágjuk apróra és tegyük bel főni. Adjunk hozzá  ételízesítőt, petrezselyemzöldet és főzzük puhára. Amikor kész, adjunk hozzá 2 kk paradicsomot és már fogyasztható.

Brokkoli krémleves

Hozzávalók:
  • brokkoli
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • hagyma
  • joghurt
A fagyasztott brokkolit hideg vízben felteszem főni, hozzáadon a hagymát, a fokhagymát és az  ételízesítőt. Miután puhára főtt, a hagymát kidobom belőle, szűrőkanállal kiszedem a brokkolit,  a fokhagymát, hozzáadok 2 ek joghurtot és összeturmizolom. Utána az egészet visszaöntöm a brokkoli levébe és jól összekavarom.