2011. február 9., szerda

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók:
  • 1 egész fej fokhagyma, 
  • 2-3 evőkanál olíva olaj, vagy vaj, 
  • 1,5 csapott evőkanál TK liszt, 
  • 1,5 liter víz, 
  • 3 dl  natúr joghurt
  • só, 
  • bors, 
  • kakukkfű, 
  • szerecsendió, 
  • 1 csokor petrezselyem 
  • 5-5 dkg. Parmezán sajt, Pannonia sajt és Trappista sajt
  • pirított fűszeres zsemlekocka

A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a joghurtot megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, tálaljuk, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint.

1 megjegyzés: