2011. január 30., vasárnap

Fogyi - Kondi napló - 9 rész - Ebéd - Vacsora tippek

  • Nyers vegyes saláta, Báránykotlett, Zöldbab és fiatal friss apró fehérbab, Camembert.
  • Nyers töltött paradicsom, Borjúsült sárgarépával
  • Zöldbab- vagy spárgasaláta, Sült csirke lassú tűzön főtt paradicsommal.
  • Retek - vaj - kolbász (egy szelet), Főtt tőkehal vegyes főzelékkel (sárgarépa, zöldbab, kelvirág).
  • Nizzai saláta, Vagdalt hús
  • Fejes saláta meghintve reszelt kemény tojással, Halszelet kisütve - főtt endíviával, Joghurt.
  • Kínai saláta, sült nyúl mustárosan,  sárgarépa, sajt.
  • Vörös káposzta ecetes mártásban, Sonkás-sajtos rántotta, 
  • Csőben sült tök, Krémsajt.
  • Zöldséges sonkatekercs, , Krémsajt.
  • Provence-i saláta, Marhasült parajjal, Camembert.
  • Póréhagyma ecetes mártásban, Hirtelen sült csirke paradicsommal és gombával.
  • Töltött paradicsom, Natúrszelet citrommal, Vegyes főzelék, Sajt.
  • Vegyes saláta, Sovány rakott káposzta, Joghurt.
  • Túrós töltött tojás, Grillen sült máj, padlizsán, Rokfort.
  • Gombasaláta, Rakott burgonya (kolbász nélkül), Joghurt.
  • Zöldségleves, Sült alma.
  • 1 kemény tojás fokhagymás joghurtos mártással és vegyes főzelék, Túró.
  • Sült padlizsán - főtt barna rizs , Puding.
  • Zellersaláta, Kelvirág - burgonya besamellmártással, Joghurt vagy sajt.
  • Fejes saláta, Töltött paradicsom és paprika, .
  • Burgonyasaláta, Sajt.
  • Fejes saláta, Sajt.
  • Vegyes főzelék, 1 szelet TK vagy korpás kenyér, Alma-körte kompót.
  • Vegyes saláta (fejes saláta, burgonya, zöldbab, sajt), Rizottó sáfránnyal (barna rízsből), Krémsajt.
  • Töltött káposzta (hús nélkül), Borba áztatott őszibarack.
  • Káposztasaláta, Fiatal tök petrezselyemmártással.
  • Paradicsomleves, Rántotta, Zöldbabsaláta, Aludttej.
  • Töltött gomba,  Narancsskrém.
Ezt nem kell mindenkinek fogyasztani, lehet választani belőle, aszerint, hogy kinek mi fele meg, mi illik a diétájához.

2 megjegyzés:

  1. szia, erdekes, hogy csupa zoldseges, vagy legalabbis zoldsegdominans vacsorakat ajanlasz, pedig pont a feherje lenne az idealis az izomzat megtartasa szempontjabol. turo, natur, feher husok (csirkemell, tengeri hal, pulykamell), alacsony zsirtartalmu sajtok, natur joghurt (semmikepp nem izesitett), kefir, fott tojasfeherje stb. Gazosito zoldsegek (karfiol, kel, zoldbab, stb) nem kifejezetten idealisak szerintem.
    mindenesetre ugyes a blogod :)

    VálaszTörlés
  2. Azért van tejtermék is köztük, csirke és hal is, csak lehet, hogy a zöldség tünik többnek. Ezek ötletek, aztán mindenki választ magának azt, ami tetszik.

    VálaszTörlés