2011. január 29., szombat

Erőleves

4 adag: Kalória: elhanyagolható.

Hozzávalók:
  • 50-60 dkg marha húsos csont,
  • 30 dkg vegyes zöldség, 
  • néhány tisztított gombafej,
  • 2-3 ek zöldborsó, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 1-3 fokhagyma, 
  • 2-3 kimagozott zöldpaprika,
  • 1-2 paradicsom, 
  • 10-15 dkg karfiol, 
  • negyed karalábé,
  • só.


Ugyanúgy készítsük mint a húslevest, a zöldségeket 1 órai főzés után tegyük bele, (így nem főnek szét), akkor kész, ha a hús könnyen leválik a csontról. Melegen, vagy hidegen csészében (1 ek paradicsom-ivólével elkeverve) tálalhatjuk. A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítésénél használjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése